Her insan kendi evine sahip olmak ister. Bazı insanlar kendi evlerine sahip olmalı için çok uzun yıllar çalışmak ve para biriktirmek zorunda kalabilirler ama yine de kedine ait bir eve sahip olmanın mutluluğunu yaşamaktan vazgeçmezler. Evlerimizde yatak odası, oturma odası, mutfak, banyo ve misafir odası gibi isimlendirdiğimiz birçok bölüm vardır. Her insan evinin her bir odasını her bir köşesini kendi zevkine göre döşemek ister. Bu işlem zor ve masraflı olsa da insanlar için önemli bir olaydır, özellikle de bayanlar için.

Hayallerindeki eve sahip olmak sadece evi satın almakla bitmez. Her odasını ayarı ayrı döşemek isteğine göre mobilya ve aksesuarlar almak gerekir. Bu hayaller bazen de evin bir odasını evde şark köşesi olarak tasarlamak olabilir. Özellikle tarihi eşyaları seven onlara gönül veren insanlar böyle bir arzu içinde olurlar. Bazen ise Anadolu’dan büyük şehirlere gelmiş insanlarda kendi kültürlerini yaşatmak istemenin bir yansımasıdır şark köşesine sahip olmak. Şark köşesinde oturmak o insanları kendi memleketlerinde yaşıyor sanki orada çayını yudumluyormuş hissi verir.

sark-kosesi-mobilyalari

sark-kosesi

İnsanların gelir düzeyleri arttıkça farklı tasarımlara yönelimleri de artmaktadır. Evde şark köşesi modası bu yönelimlere bir örnek olarak verilebilir. Bu moda bazı insanlar için vazgeçilmez bir tutku haline gelmiştir. Her gördüğü tarihi şeyden etkilenme ve onu da şark köşesinde bir köşede sergileme isteği insanları etkisi altına almaktadır. Bu sadece bir tutkudur fakat insanları mutlu ettiği sürece uzun yıllar devam edecektir.

Tabi ki bu tutkunun belli bir maliyeti de vardır. Şark köşesi fiyatları çok yüksek rakamlar olmasa da bir şark köşesi alınan aksesuarlar çok yüksek rakamlara karşılık gelmektedir. Şark odasın da modern bir halı kullanmanın yersiz olduğu düşünüldüğünde ve tarihi bir halını da ne kadar yüksek bir fiyata sahip olduğu bilindiği için şark odası tutkusu sadece gelir düzeyi yüksek insanları etkisine alabilmektedir.