Türk mobilya sektörü dünya genelinde kendine yeni pazarlar arayak hedefini günden güne büyültüyor.

Özellikle son 5 yıldır, Türkiye’nin lokomotif sektörleri arasında yer alan mobilya üretimi artan kalitesi ve üretimdeki kapasitesi ile dikkat çekiyor. Dünya mobilya pazarında önemli bir yere gelen Türk mobilya sektörü yeni pazarlar ile önümüzdeki 5 yılda 3 kat büyümeyi hedefliyor.

Türkiye’nin lüks mobilya ve dekorasyon firmaları arasında önemli bir yere sahip olan Asortie Mobilya, özellikle Afrika ve Orta Asya ülkelerine yaptığı ihracatlar ile bu tezi doğrular nitelikte. Asortie Mobilya’ın Yönetim Kurulu Başkanı Murat ERAT, mobilya sektörünün önümüzdeki birkaç yıl içinde en az 3 kat büyüyeceğinin altını çiziyor.

Genç yaşına rağmen Asortie Mobilya’yı sıfırdan başlayıp şuan dünyanın dev firmaları ile yarışır hale getiren Murat ERAT, ilerleyen süreçte hem kendilerine hem de sektöre katkı sağlayacak farklı yatırımlar yapacaklarını ve yaptıklarının diğer firmalar tarafından model alınacağını söyledi.

murat-erat

Mobilya sektörü için ana hedefin, kaliteli ve seri üretim olduğunu ve bunu da altyapısı sağlam ar-ge faaliyetleri sonucunda iyi pazarlar ile desteklenmesi olduğunu söyledi. Son birkaç yıldır mobilya sektöründe ortaya çıkan dernek ve vakıf tarzı oluşumların iş dünyasına önemli bir katkı sağladığını da belirten Murat ERAT, “Genellikle bu oluşumlar başlangıçta çok saf niyetlerle kuruluyor fakat sonrasında işin rengi değişiyor ve toplumsal çıkarlar bireysel çıkarlara dönüşüyor. Böylece de bu kuruluşlar işlevini yapamaz hale geliyor. Sonuç olarak da bir tabela kurumu olmaktan öteye geçemiyorlar.“ dedi. Sektör için sağlam altyapısı olan bu kurumlar ile sağlanacak sinerjinin yeni pazarlar bulma konusunda firmalara önemli destek sağlayacağını düşünen Murat ERAT, Asortie Mobilya’nın önümüzdeki yıl çok farklı, alışılagelmişin dışında bir organizasyon ile mobilya sektöründeki firmaları bir arada toplayacak bir faaliyet yapacaklarını söyledi.