Mobilyalar yüzlerce farklı tasarım ve çeşitle satış noktalarında yerini aldı. İç mekanlar için en önemli tamamlayıcı parçalardan olması, dekoratif açıdan bu malzemelerin ayrıntılarını gündeme getiriyor. Tabi ayrıntılar söz konusu olduğunda 2017 kadınların mobilya bakışı da değerlendirilmesi gerekmekte. Eşya yerleştirme ve renk uyumu konularına meraklı olan kadınlar açısından işe yarayan fikirler elde edilebilir.

kadınların tercih ettiği mobilyalar

Klasik mi Avangard Mobilya Modelleri mi?

Bu tür bir karşılaştırma aslında çok doğru değil, çünkü her ikisinin de karşıladığı beklentiler farklıdır. Klasik mobilyalar gösterişten hoşlanan, geçmişin izlerini bugün de hissetmek isteyen, ağır ve büyük malzemelerden hoşlananlar için idealdir denebilir. Kenar oyma işçiliği, renklerdeki parlaklık, püsküller ve daha fazlasını bu tasarımlarda görebilirsiniz. İkinci olarak ele alınması gereken avangard mobilya modelleri ise temelde lüks mobilya çizgilerine benzeyen ama daha sade işçilik, kıvrım vs. olan modellerdir. Bir anlamda lüks mobilyanın biraz sadeleştirilerek modern çizgiler eklenen hali de denebilir. Özellikle son yıllarda ön plana çıkmıştır. Renk, desen, açısından tüm zevklere hitap eden seçimler olduğu görülebilir. Ek olarak altın varak işlemesinin avangard mobilyanın karakteristik detaylarından olduğunu da belirtmek gerekiyor. Hepsinde kullanılmasa dayak ve kenar bölümlerinde var olan altın sarısı görünüm göze hitap eden şekilde.

kadınlar için mobilya modelleri

Oturma Odası Mobilya Çeşitleri Nasıl Seçilir?

Oturma odasında günlük olarak kullanılacak modelleri seçerken bazı detaylara dikkat etmek gerekiyor. Örneğin lüks oturma odası mobilya çeşitlerinde büyüklük ayarını iyi yapmanız gerekmekte. Dar bir odanız varsa, burayı sadece mobilyayla doldurmamak için daha küçük seçimlere yönelebilirsiniz. Ayrıca duvar rengi, halı ve diğer eşyalarla uyuma da dikkat edilmelidir. Örneğin krem rengi bir duvar varsa hemen her renkle uyum sağlar, ancak koyu renk bol desenli bir duvar kâğıdı varsa mobilya seçiminde sade olanlara yönelebilirsiniz. Bunun dışında mobilyaların çekmece, ayna, montaj yeri gibi detaylarını kontrol ederek almanız önerilir. Zor açılıp kapanan gözler pürüz yaratır.

bayanlara mobilya fikirleri

Renk Seçimi Yatak Odası Modelleri İçin Nasıl Olmalı?

2017 yeni sezon yatak odası modelleri seçimlerinde renk konusunda karar veremiyorsanız, gri, beyaz, krem, toprak renkler, açık pembe, mor renklerinden yararlanabilirsiniz. Tabi renk seçimi kadar mobilyanın ağaç kalitesine de dikkat etmek gerek. Uzun yıllar kullanmak için bu önemli bir detay.